Runebergintorttu

21.1.2025

Runebergintorttu on klassikko – ja yksi meidän suosikeistamme!

Aroma runeberg

Fredrika Runeberg leipoi sen alun perin miehelleen Johan Ludvig Runebergille. Tarinan mukaan Fredrika keksi reseptin käyttämällä kaapista löytyneitä aineksia –ylijääneitä piparkakkuja ja korppujauhoa. Johan puolestaan lisäsi torttuun punssia nauttiessaan sitä aamiaisella!

Meidän Runebergintorttumme sisältää mm. rouhittua mantelia, appelsiininkuorta ja korppujauhoa, joka on valmistettu omasta juurileivästämme. Torttu on kostutettu sokeriliemellä, joka on maustettu tummalla rommilla, punssilla ja sitruunalla, ja se viimeistellään talon omalla vadelmahillolla.

Runebergin päivää vietetään 5. helmikuuta, mutta me aloitimme torttujen leipomisen jo nyt! Joka päivä 5.2. asti leivomme erän yksiköihimme. Jos tarvitset suuremman määrän, voit tilata sen etukäteen verkkokauppamme kautta.


Tule nauttimaan tästä klassikosta – ja jos päätät syödä sen aamiaiseksi, emme kerro kenellekään!